Spectacole / Highlights / Teatru
Caligula
De: Albert Camus
Regia: Ivan Uryvskyi
Ivan Franko National Drama Theater 
Ucraina

„Caligula” de Albert Camus a fost regizat de Ivan Uryvsky și a avut premiera la Teatrul Național Ivan Franko din Kiev, Ucraina. În centrul acțiunii se află împăratul roman Caligula, membru al dinastiei iulio-claudinene și simbol al despotismului și al imoralității nepedepsite. Piesa îl portretizează pe acesta drept un dictator atotputernic care decide cursul istoriei și prosperă cu prețul vieții sau morții altora. Spectacolul evocă astfel nevoia de a pune capăt dictaturii și tiraniei din întreaga lume, iar prin scenografia sa extraordinară, semnată de Petro Bogomazov, încurajează o reflecție atentă asupra moralității și a autorității.

Un spectacol despre puterea nebuniei și nebunia puterii. O reconsiderare necesară și dureroasă a unui prezent amenințat de spectrul auto-distrugerii.

Regia și conceptul muzical: Ivan Uryvskyi
Scenografie: Petro Bogomazov
Costume: Tetiana Ovsiichuk
Operator sunet: Oleksandr Kryshtal, Pavlo Natalushko
Manager adjunct scenă: Mariia Savka
Iluminat teatral: Andryi Kononenko, Olena Antohina
Distribuția: Caligula - Vitalii Azhnov, Oleksandr Rudynskyi; Caesonia - Artist emerit al Ucrainei Kseniia Basha, Artist al Poporului Tetiana Mikhina; Helikon - Artist al Poporului Liudmyla Smorodina, Olena Hohlatkina; Scipio - Akmal Huriezov; Kereya - Roman Yasinovskyi, Renat Settarov

Spectacol prezentat în limba ucraineană, cu traducere în limbile română și engleză
Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani
Durata: 1h 20min
Data premierei: 05.07.2022
Titlul original: Caligula

Reprezentații și Acces

25 Iunie, 22:00

Sala Studio TNRS   
1h 20min

26 Iunie, 16:00

Sala Studio TNRS   
1h 20min