Surprizele lunii aprilie pe Scena Digitală

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), le oferă iubitorilor de teatru posibilitatea de a urmări online în premieră două spectacole excepționale: „Livada de vișini” și „Operele lui William Shakespeare (pe scurt)”.

„Pe Scena Digitală am reușit o nouă performanță în luna aprilie, cea de a prezenta publicului în format digital, la o calitate impecabilă, un spectacol care a avut premiera la scenă în luna februarie, deci în urmă cu mai puțin de două luni. Este un rezultat al efortului nostru de a dărui publicului unele dintre cele mai bune producții ale Naționalului sibian, iată, la un interval de timp foarte scurt de la premieră. Ne-am dorit să oferim publicului, cel care este rațiunea noastră de a fi, un cadou deosebit în luna în care toți creștinii sărbătoresc Sfintele Paști”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

„Livada de vișini” de A.P.  Cehov, un spectacol de Dumitru Acriș, îi are în distribuție pe Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Mariana Mihu-Plier, Adrian Matioc, Diana Văcaru-Lazăr, Pali Vecsei, Diana Fufezan, Horia Fedorca, Antonia Dobocan, Gabriela Pîrlițeanu, Ioana Cosma, Ali Deac, Ștefan Tunsoiu, Andrei Gîlcescu și Fabiola Petri
„Livada de vișini” este un semnal de alarmă, care denunță lipsa dialogului adevărat, incapacitatea oamenilor de a-l înțelege pe celălalt și de a crea conexiuni profunde. Dar, poate cel mai important, „Livada de vișini” este un spectacol despre legături umane și dezrădăcinare, care se întâmplă azi, aici, acum, într-o lume amenințată de pericolul iminent al pierderii iubirii.

„Operele lui William Shakespeare (pe scurt)” de Adam Long, Jess Winfield, Daniel Singer, regia Daniel Plier, îi are în distribuție pe Ali Deac, Yannick Becker și Daniel Plier.

Spectacolul este prezentat în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză.
Un gag de scenă cu ritm rapid, bizar, comico-spiritual, din opera celui mai mare dramaturg al lumii: de la „Romeo și Julieta” la „Titus Andronicus” și „Othello”. Opera completă a lui William Shakespeare este ușor prescurtată – însă nu s-a omis nimic! În câteva secunde, actorii se transformă din Romeo, Julieta și părintele Lorenzo în Macbeth și Macduff sau în Hamlet și Ofelia. Un festin artistic asigurat de trei actori, o experiență teatrală cu totul specială!