Peter Sellars

Peter Sellars a devenit cunoscut la nivel internațional pentru interpretările sale inedite ale unor capodopere artistice și pentru proiectele la care a colaborat cu o paletă foarte largă de artiști creatori.
Printre proiectele sale recente se numără o producție apreciată după Clemența lui Titus (Festivalul din Salzburg, 2017), concertul Vulpița cea isteață realizat cu Filarmonica din Berlin și premiera spectacolului Girls of the Golden West, pus în scenă în colaborare cu John Adams la Opera din San Francisco.
Sellars a fost director al unor mari festivaluri de arte, precum edițiile din 1990 și 1993 al Festivalului din Los Angeles și ediția din 2002 a Festivalului de arte de la Adelaide. În 2006, a fost director artistic al festivalului New Crowned Hope, Viena, unde, cu ocazia aniversării a 250 de ani de la nașterea lui Mozart, a invitat artiști din diverse zone culturale să creeze lucrări noi în domeniile muzică, teatru, dans, film, arte vizuale și arhitectură.
Este profesor al Catedrei de arte și culturi ale lumii din cadrul Universității din California. Sellars a primit Bursa Fundației MacArthur, Premiile Erasmus și Gish și este membru al Academiei Americane de Științe și Arte. În 2014, i s-a acordat prestigiosul Premiu Polar pentru muzică, iar Musical America l-a numit Artistul anului.


Constantin Chiriac:
„Distins profesor al Catedrei de arte și culturi ale lumii din cadrul Universității din California, membru al Academiei Americane de Științe și Arte, artist unic și director de mari festivaluri din lume, Peter Sellars primește o stea pe Aleea Celebrităților, pentru interpretările inovatoare și transformatoare date unor capodopere artistice, precum și pentru colaborarea cu o gamă extrem de variată de artiști creatori.”



Stea acordată cu sprijinul: Keep Calling