Recomandări FITS30, 24 iunie 2023

Primele evenimente ale zilei de 24 iunie la FITS încep la ora 11 și sunt dedicate celor mai mici dintre spectatori: Ne jucăm și reciclăm (Katakrak, în Piața Mică) și Teatrul și Lumea Copilăriei (Fundația Abracadabra, Parcul Sub Arini).

De la ora 14, la Centrul Cultural Habitus, pornește seria Spectacolelor-lectură de la FITS, moderate de Bobi Pricop. Piesa zilei este Celebrarea singurătății, de Katerina Georgieva (Bulgaria), iar autoarea va fi prezentă, alături de Mariana Cămărășan, Marina Ludemann și Maria Milisavljević.     

De la ora 16, la Fabrica de Cultură, puteți asista la Miracolul flamenco, un spectacol Estévez/Paños y Compañía, iar de la ora 18 TNRS vă așteaptă în Sala Mare la Ora în care nu știam nimic unii de alții, un spectacol de Leta Popescu & Bogdan Spătaru pe textul lui Peter Handke.

Pe Pietonala Nicolae Bălcescu, de la ora 19 și ora 21, publicul festivalier poate asista la Parada ecvestră, un spectacol semnat Paris Bénarès (Franța) care prezintă întâlnirea dintre om și animal, dintre trup și obiect, grație și mecanism.

De la 19.15, tinerii actori care fac parte din Festivalul Statuilor Vivante vă așteaptă pe Strada Cetății cu spectacolele lor, iar de la ora 20, Circus Baobab (Guineea) propune, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, spectacolul Apă, ce bucurie!, de neratat!

Romeo și Julieta este spectacolul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Chișinău, pe care îl puteți urmări de la ora 21 la Fabrica de Cultură, iar de la ora 22.30, în Piața Mare, trupa Alternosfera ne oferă un super-concert! 


Conferințe (Filarmonica de Stat Sibiu):

- ora 10:  conferința de presă FITS.  Evenimentul va fi moderat de domnul Octavian Saiu. Vor fi invitați: Doamna Raluca Turcan, ministrul Culturii; Domnul Lucian Romașcanu, senator, fost ministru al Culturii; Domnul Constantin Chiriac, președintele FITS.
- ora 11: Octavian Saiu în dialog cu Alicia Adams & Gilda Almeida (Kennedy Center, International Society for the Performing Arts – ISPA),
- ora 12: Matei Vișniec în dialog cu Kazuyoshi Kushida,
- ora 13: FITS Talks (Live pe FB FITS): Marius Chivu în dialog cu Dragoș Buhagiar