Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu20 - 29 August 2021 | ediția a 28-a

ATELIER DE DANS CU EYAL DADON - COMUNICARE

SOL DANCE COMPANY

Coordonator: EYAL DADON

SINOPSIS

Eyal Dadon, născut în Be'er Sheva, și-a început carierea de dansator și coreograf în cadrul Kibbutz Contemporary Dance Company.
În calitate de tânăr coreograf, Dadon a câștigat Premiul Yair Shapira pentru contribuția sa în cadrul lumii israeliene a dansului; Concursul de Coreografie 2015 din Hanovra, și Concursul de Coreografie din cadrul MASH Dance House în 2016. După 5 ani de dans ca parte a Kibbutz Company, în 2016 Dadon a fondat SOL Dance Company împreună cu Asociația House of Dance Be’er Sheva unde este coreograf și director artistic, simultan fiind director de repetiții în cadrul Kibbutz Company pentru încă 4 ani până în 2019. Predă în continuare în varii locuri din lume concomitent cu munca sa practică alături de companie.
Dadon este și producător muzical, predă și colaborează cu creatori de dans, regizori și producători din varii domenii.
SOL Dance Company a fost fondată în orașul istoric Be'er Sheva în 2016 și este formată din șapte dansatori dinamici. Munca acestora pătrunde până la public într-o manieră intimă și umană. Cu toate că e o companie relative tânără, SOL este foarte cunoscută atât în Israel cât și în lume. SOL este compania mama a House of Dance Be'er Sheva, unde echipa își dezvoltă limbajul coreografic și abordarea vis-à-vis de mișcare, societate, muzică și viață.

Despre atelier:

În cadrul atelierului ne vom ocupa în principal cu abordarea mișcării în sens unitar, tehnic și mental.
Eyal Dadon fondator, director artistic și coreograf al “SOL Dance Company” și al teatrului “House of Dance” organizează ateliere la nivel global bazate pe conexiunea noastră cu noi înșine, puterea mișcării și intențiile noastre vis-à-vis de spațiul și persoanele care populează spațiul din jurul nostru. Cum cream tranziție? Cum cream atmosferă? Cum cream conexiuni și deconectare prin mișcare? Toate aceste întrebări vor fi adresate în cadrul atelierului.
Cunoștințe de bază în domeniul dansului sunt condiția participării.
Dacă există dorința de a organiza ateliere pentru persoane fără cunoștințe în domeniul dansului, se va organiza un atelier separat.

Reprezentații și bilete
26 AUGUST 10:00
CJPCT „Cindrelul Junii” Sibiu
3h
27 AUGUST 10:00
CJPCT „Cindrelul Junii” Sibiu
3h
28 AUGUST 10:00
CJPCT „Cindrelul Junii” Sibiu
3h