Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu20 - 29 August 2021 | ediția a 28-a

ARDOARE

De: Guelan Varela-Luarca
Traducere de: Miruna Ciocoi-Pop Vecsei
Regia: Bogdan Sărătean
Eveniment moderat de: Bobi Pricop, Andrei C. Șerban
Selecţie: Claudia Domnicar

SINOPSIS

Manila. Viitorul apropiat. O revoluție politică majoră e pe cale să se întâmple. Dar, pentru V, adevărata revoluție este una emoțională. Captivă între pasiunea pentru pictură și frumos, iubirea pentru misterioasa militantă Astrid și grija pentru verișorul ei Kali – un „copil indigo” cu sufletul unui profet veterotestamentar și cu tendințe spre piromanie –, V descoperă treptat că nicio schimbare radicală nu se poate produce fără suferință.
Guelan Varela-Luarca ne oferă în textul său de o cursivitate aproape cinematografică o incursiune fascinantă în ororile și miracolele unei comunități care luptă pentru libertate.

Guelan Varela-Luarca este dramaturg, traducător publicat, actor și regizor de teatru, originar din Filipine. A câștigat de două ori Premiul I la Don Carlos Palanca Memorial Awards for Literature pentru piesele sale de teatru „Mga Kuneho” și „Bait”. A adaptat și regizat spectacolul „Desaparesidos”, bazat pe romanul lui Lualhati Bautista, recunoscut drept Cel mai bun spectacol al deceniului de către The Philippine Daily Inquirer. A semnat, de asemenea, o adaptare a filmului lui Mike de Leon, „Batch 81”, sub titlul „AKO: Alpha Kappa Omega”, recunoscut drept cel mai bun lungmetraj filipinez în 2019.
A participat la Tokyo Performing Arts Meeting (TPAM) din Yokohama, la Bangkok International Performing Arts Meeting (BIPAM) și la multe alte festivaluri internaționale, ținând adesea prelegeri despre Shakespeare, traducere și adaptare, sau practici teatrale.
În prezent, predă regie și teorie teatrală la Departamentul de Arte Plastice, în cadrul Universității Ateneo de Manila. Este director artistic al Tanghalang Ateneo, cea mai de longevivă companie de teatru universitar din Ateneo.

Reprezentații și bilete
29 AUGUST 14:00
Centrul Cultural Habitus
1h 30min
Preț bilet: GRATUIT