Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu20 - 29 August 2021 | ediția a 28-a

COȘMARUL FERICIRII

De: Justine del Corte
Traducere de: Ciprian Marinescu
Regia: Mariana Cămărășan
Eveniment moderat de: Bobi Pricop, Andrei C. Șerban
Selecţie: Claudia Domnicar

SINOPSIS

O femeie se trezește lângă un alt bărbat odată la șapte ani. O alta retrăiește cele mai cumplite traume când face cumpărături. În acest timp, cineva vizitează o casă ciudată într-un deșert, două balerine vorbesc despre existența lui Dumnezeu, iar o proaspătă mireasă așteaptă cu teroare noaptea când soțul său transformat într-un animal totemic își va consuma căsnicia. Tot acest spectacol haotic se va muta treptat pe o scenă supravegheată de un regizor furibund.
Justine del Corte ne oferă în această piesă un alt fel de „comedie umană”, când tragicomică și suprarealistă, când grotescă și absurdă, într-o suită de tablouri deopotrivă stranii și familiare în care elementele cotidiene se rătăcesc într-un decor coșmaresc.

Justine del Corte s-a născut în 1966 în Culiacán, Sinaloa (Mexic). Este actriță, dramaturgă și scenaristă. A studiat actoria la Universitatea de Arte din Berlin și la New York, precum și producție de film și regie la Hamburg. Pe lângă rolurile sale în lungmetraje, ea este implicată și în producții de televiziune. Ca actriță și dramaturgă, a colaborat cu mai multe instituții prestigioase, printre care Staatstheater Stuttgart și Teatrul Bremen. De asemenea, a fost membră a ansamblului Hamburger Kammerspiele și Schaubühne Berlin.

Reprezentații și bilete
27 AUGUST 14:00
Centrul Cultural Habitus
1h 30min
Preț bilet: GRATUIT