Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu20 - 29 August 2021 | ediția a 28-a

MAMĂ

De: Marta Barceló
Traducere de: Luminița Voina-Răuț
Regia: Mariana Cămărășan
Eveniment moderat de: Bobi Pricop, Andrei C. Șerban
Selecţie: Claudia Domnicar

SINOPSIS

Nimeni nu își poate alege familia în care se naște. Dar lui Amparo i se oferă o soluție. După o copilărie nefericită marcată de abandonul mamei, un tată dependent de droguri și câțiva ani petrecuți în orfelinat, se hotărăște să răspundă la un anunț din ziar puțin neobișnuit. Astfel, ea o întâlnește pe Esperanza, care, la rândul său, se află în căutarea fiicei pe care n-a avut-o niciodată.
Piesa semnată de Marta Barceló spune povestea a două femei cărora li se oferă șansa de a-și împărtăși singurătățile și de a descoperi un motiv real pentru a iubi viața.

Marta Barceló este absolventă a studiilor de Artă Dramatică (specializare mimă) de la Institut del Teatre din Barcelona. Ulterior, a urmat și studii de circ la The Circus Space (Londra). Cariera sa a fost foarte legată de compania de producție Res de Res i En Blanc, unde a lucrat timp de douăzeci de ani ca și creator, actriță, trapezist, codirector sau autor de spectacole de mimă, circ, teatru. În paralel, din 2005 a lucrat ca scenaristă pentru seriale de ficțiune difuzate la televiziunea regională din Insulele Baleare. În 2013, spectacolul „(remor)”, care a fost scris, performat și regizat în colaborare cu ea, a câștigat Total Theatre Award la Festivalul Fringe de la Edinburgh.
A câștigat Scriptwriting Tournament din Insulele Baleare cu „Before the German is Here” (2016), competiția din Temporada Alta de Girona (2016) și Transatlántico din Buenos Aires (2017) cu „Tocar mare” (tradusă în română cu titlul „Mamă”). De asemenea, a câștigat Premiul de Teatru Palanca i Roca (2020) cu piesa „Anar a Saturn i tornar”. A lucrat la un roman pentru copii („Lúnia”, câștigătorul premiului Guillem Cifre de Colonya) și la mai multe piese scurte.
În prezent este codirector al C.IN.E. (Centrul pentru Cercetarea Artelor Spectacolului din Sineu).

Reprezentații și bilete
28 AUGUST 14:00
Centrul Cultural Habitus
1h 30min
Preț bilet: GRATUIT