Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu20 - 29 August 2021 | ediția a 28-a

GEORGE BANU ÎN DIALOG CU KAORI ITO

SINOPSIS

Născută în Japonia, Kaori Ito a evoluat sub îndrumarea unor coregrafi precum Philippe Decouflé, Angelin Preljocaj, Alain Platel, Sidi Larbi Cherkaoui și James Thierrée, înainte de a porni pe propriul drum coregrafic, prin colaborări cu Aurélien Bory, Olivier Martin Salvan sau alături de propria ei companie. Fiind o artistă multi-fațetată, aceasta realizează și filme, pictează și are colaborări frecvente în teatru și cinematografie (Édouard Baer, Denis Podalydès ori Alejandro Jodorowsky).
Între 2015 și 2018, a pus bazele unui ciclu creativ din care s-a născut trilogia autobiografică formată din „Je danse parce que je me méfie des mots” (alături de tatăl ei, 2015), „Embrase-Moi” (împreună cu partenerul său, 2017) și „Robot, l'amour éternel” (solo, ianuarie 2018). A primit Premiul pentru noi talente coregrafice din partea Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques și a fost decorată cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler. Kaori joacă și în filmul „Poesía sin fin/Poezie fără sfârșit”, lansat în 2016 pentru selecția independentă Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes, în „Ouvert la nuit”, de Édouard Baer, și în „Luz”, regia Flora Lau, alături de Isabelle Huppert (2019). În 2016, a creat „Puedo Flotar”, la solicitarea Baletului Național din Chile, BANCH. În cadrul programului Japonismes 2018, a creat „Is it worth to save us?”, cu actorul japonez Mirai Moriyama.
În 2020, a creat o coregrafie pentru șase artiști, „Dears”, și a colaborat cu Yoshi Oida, creând un spectacol de teatru No modern, adaptat de Jean-Claude Carrière.
În 2021, pregătește primul ei spectacol pentru copii, „The world upside down”.

Reprezentații și bilete
29 AUGUST 15:00
FITS Online - Înregistrat
54min
Preț bilet: GRATUIT
29 AUGUST 21:00
FITS Online - Înregistrat
54min
Preț bilet: GRATUIT