Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

REFLEXII

PEOPLE POWER PARTNERSHIP

SEZONUL GERMAN

Regia: Sigrun Fritsch
Coregrafie: Kien Trinh
Light design: Max Rieger
Manager turneu: Marielle Koplin
Manager proiect: Matthias Rettner
Educație și pedagogie: Athena Gândilă
Colaborator proiect: Mihail Vass

În distribuţie: Egle Kordiukovaite, Jokubas Nosovas, Lujza Haláková, Medeinė Rainytė; Andrada Ion, Diana Dragu, Enya Mușoaie, Flavia Perșa, Florian Gavarici, George Hădărig, Isabela Haiduc, Luiza Petra; Alanis Martinec, Bernice Waldvogel, Charlotte Schänzlin, Junis Becherer.

SINOPSIS

„Îți vezi reflexia?
Este legată irevocabil de prezența ta în fața oglinzii. De aceea trebuie să faci un efort pentru a ajunge acolo. Dacă te întorci, dispare. Dar aproape ți se pare că, din adâncul spațiului oglindit, un al doilea tu vine spre tine. Îți urmărește fiecare mișcare.”
Imaginea oglinzii a fost parte integrantă a literaturii europene încă din antichitate. Simbolismul său a suferit numeroase schimbări și interpretări de-a lungul istoriei europene: motivul dublului, al întâlnirii cu sine, al cunoașterii de sine, al identității fracturate, al reflexiei, al vanității, al poftei, al adevărului, al oglinzii ca poartă și pasaj către o altă lume etc. În vremurile internetului, reflectarea propriului comportament prin click-uri joacă un rol din ce în ce mai important.
Tinerii dansatori din Alytus și Sibiu vor dezvolta un spectacol de hip-hop împreună cu echipa artistică din Freiburg în două săptămâni. Aceștia vor aduce pe scenă propria lor interpretare a acestui subiect. Ei vor fi sprijiniți de echipa din Sibiu, cu care au o colaborare intensă, lucrând împreună și în cadrul proiectului anterior, Power of Diversity, prezentat tot în cadrul FITS 2016 și 2018.

Reprezentații și bilete
21 AUGUST 20:45
Academia Evanghelică Transilvania
1h
Preț bilet: GRATUIT