Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

PRINȚESA DE CARTIER

Teatrul Național Satiricus „Ion Luca Caragiale”

SEZONUL ROMÂNESC

Text: Andrei Ivanov
Regia: Alexandru Grecu
Regia artistică și scenografia: Alexandru Grecu
Asistent regie: Roman Malai
Costumele: Ecaterina Salimova
Coregrafia: Dumitru Tanmoșan
Traducerea în limba engleză: Silvana Vulcan

În distribuţie: Tanika - Alexandrina Grecu, Serioja - Gheorghe Gușan, Slavic - Daniel Ciobanu, Kostea - Andrei Suveica, Larisa - Irina Rusu, Egor - Ion Grosu, dansatorii – Roman Gopșa, Doina Gopșa, Ira Cazac, Nicolae Racoviță

SINOPSIS

Un spectacol puternic, cu o structură precisă, amintindu-ne că esența teatrului este să ne arate clocotul vieții, al pasiunilor, al unor sentimente între care nu se poate întâmpla o conciliere. Eroii își doresc fericirea, o urmăresc ca pe o pasăre rară, vor s-o prindă, însă ea le scapă mereu. Sunt nemulțumiți de condiția lor socială, de țara în care trăiesc, de relațiile cu semenii, iar nemulțumirea aceasta îi împinge spre violență. „Prințesa” Tania e înconjurată de violență, destinul îi oferă doar un moment de strălucire - atunci când se îndrăgostește -, dar pentru aspirația ei spre iubire și libertate, plătește cu viața.
Fără a folosi efecte scenice, optând pentru o formulă concisă, electrizantă, trupa de la Satiricus ne-a făcut să simțim, după lunga pauză pandemică, gustul teatrului adevărat.

Reprezentații și bilete
21 AUGUST 17:00
Cavas ULBS
1h 30min
Preț bilet: GRATUIT