Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

CABARETUL CELOR CINCI SIMȚURI

A3Teatr

Regia: Dariusz Skibinski
Muzica: Adam Adamski
Maestru de ceremonie: Dariusz Skibinski
Coproducători: Stowarzyszenie Kulturalne “Pocztowka”

În distribuție: Sylwia Lewandowska (voce, Ureche); Monika Rutkowska (voce, Ureche); Roza Kazarini (voce, Ochi); Luna Aumatell (Ochi); Agata Rychcik-Skibinski (Buze); Alanı Vonroosebeke (Buze); Dmytro Kalenbet (Nas); Blandine Potiron (cărucior)

SINOPSIS

„Pentru a verifica dacă ceea ce faci și ce simți are vreun sens, ghidează-te după absurd.” (Edward Lear) Urechile cântătoare, Nasul cel impertinent și Buzele roșii, Mâna ce jonglează cu un elefant – toate astea formează materia vibrantă, absurdă și atât de vie a vieții urbane. Absurditatea situației se potrivește de minune cu comicul acesteia, cu accente colorate ale tuturor simțurilor: Ochii dansează step, iar Nasul și Mâinile, Urechile se învârt peste tot.

Spectacolul inspirat din tehnici de commedia dell’arte, de suprarealistul Cabaret Voltaire din Zürich și din reprezentații stradale tradiționale prezintă o poveste ce pune în discuție situația de fapt a spațiului într-un mod comic, absurd și original. Felinarele stradale, băncile, clădirile etc. devin elemente esențiale în încercarea de a defini „spiritul locului”, iar „Simțurile” vor să se joace cu ele. Toate obiectele descoperite vor fi „analizate” cu toate „simțurile” posibile: vom mirosi, atinge, privi – totul în cadrul unei parade însoțite de cântec și de dans. Spectacolul este itinerant, dar reține totodată structura internă a spectacolelor de cabaret și a celor solo.

Reprezentații și bilete
28 AUGUST 12:00
Pietonala Nicolae Bălcescu
55min
Preț bilet: GRATUIT
29 AUGUST 12:00
Pietonala Nicolae Bălcescu
55min
Preț bilet: GRATUIT