Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

SUBCARPAȚI ÎN PIAȚA MARE

Subcarpați

SEZONUL ROMÂNESC

Manager turneu: Dorin Savu
Light design: Bogdan Anghel
Imagine: Dragos Vasiloaia
Tehnician: Robert Manole, Cristian Floriceanu, Alexe Alexandru
Manager: Cristian Tache

Interpreți: Alexe Marius Andrei, Emilian Popa, Andrei Alexandru, Radu Pieloiu, Valentin Musat, Catalin Catana, Ioana Milculescu, Daniel Tudor, Micha Alexe, Calin Handabut, Benjamin Ambarus, Matei Vasilescu

SINOPSIS

Cea mai mare grupare muzicală independentă din România, Subcarpați, s-a născut în urmă cu 9 ani la inițiativa lui Bean MC și este compusă dintr-un grup de prieteni mânați de pasiunea pentru muzică și folclor.
„Împreună cu alți muzicieni, Bean încearcă să reinterpreteze motive populare din folclorul românesc și să le dea o tentă modernă. Rezultatul este o muzică surprinzător de familiară, dar ciudată, care amestecă mostre ale celor mai cunoscute voci din folclorul românesc cu ritmuri de hip hop, dub și trip-hop. Adăugați o notă de dubstep și veți avea tineri români care vorbesc cu bunicile lor despre muzica pe care o ascultau când aveau 20 de ani. (...) Subcarpați sunt în primul rând un manifest cultural și un proiect muzical în al doilea rând, motiv pentru care toate albumele lor pot fi descărcate gratuit.” (Matei Bărbulescu, Europavox)
Din 2009 până în prezent, Subcarpați au lansat 7 materiale discografice: „Etnologic” (2010); „Subcarpați” (2010); Compilația „Culese din Cartier” (2011); „Underground Folclor” (2012); „Pielea de găină” (2014); „Satele Unite ale Balcanilor” (2016); „Zori și Asfințit” (2018).

Reprezentații și bilete
22 AUGUST 21:00
Piața Mare
1h 10min
Preț bilet: GRATUIT