Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

MOBY DICK

Teatro dei Venti

SEZONUL ITALIAN

Concept și regie: Stefano Tè
Adaptare text: Giulio Sonno
Consultant regie: Mario Barzaghi
Regia muzicală: Luca Cacciatore, Igino L. Caselgrandi, Domenico Pizzulo
Costume: Teatro dei Venti
Light Design: Alessandro Pasqualini
Tehnician lumini: Stefano Cane
Sunet: Luigi Pascale
Technician: Diego Capitani
Concept decor: Dino Serra
Design și construcție: Dino Serra, Massimo Zanelli
Manager turneu: Daphne Pasini
Manager comunicare: Salvatore Sofia
Contabilitate: Francesca Ferri
O producție Teatro dei Venti, în coproducție cu Klaipeda Sea Festival (Lituania), realizată cu sprijinul Emilia-Romagna Region, the Municipality of Modena, the Modena Foundation, cu contribuția Municipalității din Dolo (VE) în colaborare cu Echidna Association.

Cu: Alessio Boni, Oxana Casolari, Marco Cupellari, Federico Faggioni, Davide Filippi, Giulia Sarah Gibbon, Adrian Iselin, Mara Lambriola, Hannes Langanky, Giovanni Maia, Iona Petmezakis, Irene Raccanelli, Cesare Trebeschi, Amalia Ruocco, Antonio Santangelo, Davide Tubertini, Elisa Vignolo.

SINOPSIS

O piață goală, în expectativă, ținându-și respirația. Din depărtare, răsună o voce gravă, ancestrală: douăzeci de marinari, douăzeci de bărbați, douăzeci de suflete lovesc mari butoaie de lemn aflate pe un vapor în mișcare. Sunetul trimite fiori prin aer. Loviturile descriu ritmul de muncă al echipajului. Odată ajuns în piață, vaporul aruncă ancora. Intensitatea muzicii crește. Cei doi inamici, Ahab și balena albă, ajung față în față; urmează bătălia finală. Omul împotriva Naturii, minunea, necunoscutul, zeul pierdut, frica ce strigă din adâncuri: Moby Dick!
Acest spectacol-eveniment conceput pentru spații urbane aduce în fața publicului corabia Căpitanului Ahab și obsesia acestuia de a găsi balena albă. Producția inspirată din romanul „Moby Dick” de Herman Melville, include decoruri de mari dimensiuni și o echipă formată din 20 de artiști, actori, muzicieni, acrobați și tehnicieni. Teatro dei Venti continuă seria cercetărilor artistice în spații urbane cu acest spectacol de stradă ce se racordează la comunitate și preia teme din literatura universală.
În 2019, spectacolul a câștigat Premiul Ubu pentru scenografie și Premiul „Rete Critica” pentru cel mai bun proiect/cea mai bună organizație.

Reprezentații și bilete
28 AUGUST 21:45
Piața Mare
50min
Preț bilet: GRATUIT
29 AUGUST 22:10
Piața Mare
50min
Preț bilet: GRATUIT