Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

AZILUL DE NOAPTE

UNATC București

SEZONUL ROMÂNESC

De: Maxim Gorki
Regia: Șerban Puiu
Traducerea în limba engleză: Iuliana Guillot

Distribuția: Daniel Nuță (Satin), Andrei Șchiopu (Costîliov/Medvediev), Hristu Trică (Vasili Pepel), Vlad Ciubotaru (Luca), Răzvan Bratu (Baronul), Florin Negrean (Actorul), Gabriel Gheorghiu (Cleșci), Robert Onofrei (Bubnov), Cezara Petredeanu (Vasilisa), Amanda Petrișor (Natașa), Claudia Soare (Ana), Odette Mîndruță / Daria Pentelie (Nastia), Diana Cuculea (Cvașnia), Vlad Ianuș (Alioșa), Iulian Balan (Crivoi-Zob), Alexandru Prica (Tătarul)

SINOPSIS

„Azilul de noapte”, bazat pe textul omonim al dramaturgului rus Maxim Gorki, prezintă viața unor personaje care se confruntă cu deznădejdea, limitele proprii și violența traiului de jos. Unele dintre ele caută adevărul și mântuirea, în timp ce altele se lasă pradă neputințelor și viciilor. Jucători de cărți, oameni nobili, actori ratați, hoți și oameni sărmani – cu toții se luptă să supraviețuiască în azilul condus de soții Vasilisa Karpovna și Mihail Costîliov.
Întâlnirile tainice dintre Vasilisa și Vasca Pepel, chiriașul ei, îi conduc pe aceștia la gesturi necugetate și conflicte violente. Dragostea pe care Vasca i-o poartă în secret surorii Vasilisei, Natașa, pune în pericol viața întregului azil. Un nobil profită de pe urma unei femei sărmane, în timp ce o soție se luptă cu moartea în fața soțului neputincios și violent.
În această atmosferă apăsătoare, omul ajunge inevitabil să se întrebe: există sau nu există Dumnezeu? Este în puterea omului să se ridice pe sine însuși?

Reprezentații și bilete
28 AUGUST 18:00
Cavas ULBS
1h 50min
Preț bilet: GRATUIT