Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

SEA/WOMAN

Athletes of the heart

SEZONUL BRITANIC


Text de Henrik Ibsen, și după Heathcote Williams, Anna Furse, Maja Mitic
Regia: Anna Furse , Maja Mitic
Design lumini: Mischa Twitchin
Compoziție sunet: Miroslav Cvetković
Tehnician lumini și sunet: Slobodan Bane Ilić
Producător pentru Athletes of the Heart
Producător pentru Ko-smo(s)Theatre: Branislava Jovanović
Foto: Djordje Tomić & Ludovic des Cognets
Design grafic: RF Design & Nina Tica
Traducerea în limba română: Sorina Tomulețiu

SINOPSIS

„Sea/Woman” este o colaborare internațională inspirată din piesa „Femeia mării” de Ibsen și produsă de Athletes of the Heart și regizoarea Anna Furse din Marea Britanie, împreună cu teatrul Ko-smo(s) și actrița și co-creatoarea Maja Mitićsin din Serbia.
Spectacolul urmărește povestea unei femei/artiste în căutarea indefinibilului. Simțindu se zbuciumată și blocată, aceasta se cufundă în mod repetat în text, în încercarea de a se uita și a deveni Ea; însă, cu fiecare revenire, e copleșită de tot mai multe amintiri. Cu ce se confruntă în adâncurile textului? În interpretarea noastră, protagonista lui Ibsen, Ellida, dezvăluie anxietățile femeii vremurilor sale, prizonieră a condiției socio-economice. După cum spune chiar Ibsen, acest lucru se reflectă poetic în relația femeii cu marea, stagnantă și captivă în fiord, dar totodată sălbatică și deschisă spre propriile-i dorințe. Relația Ellidei cu marea murdară, bolnavă face aluzie la poluare, la pericole. Dorul de largul mării reflectă dorința de libertate a femeii.
În această colaborare converg diferite povești din cercetările noastre teatrale, într-un proiect care a pornit dintr-o explorare în timp și memorie (personală și culturală), precum și despre ce să punem în scenă, cum și poate chiar de ce.

Reprezentații și bilete
25 AUGUST 20:00
Teatrul Gong - parter
50min
Preț bilet: 60/40 RON