Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

FEMEIA NISIPURILOR

Uzume Theater

SEZONUL JAPONEZ

După: Kobo Abe „Femeia nisipurilor”(roman), de Uzume Theater
Regia: Peter Goessner
Costume: Akino Yoshihara
Light design: Ayako Kazawa
Sound design: Toshifumi Yano
Compozitor: Hiromichi Sakamoto
Subtitrare: Tomoko Goto, Yuna Maeda
Original J-Pop Song: UA (cântăreţ)
Stage design: Kei Ishihara
Video projection: Masahiro Hamajima, Raizo Uno
Traducerea în limba română: Silvana Vulcan
Coproducători: Japan Arts Council, Office WERK Co.,Ltd., LaSens co. ltd., STAGE OFFICE

În distribuție: Manami Goto, Hiromichi Aramaki, Yoko Matsuo, Tomo Fuchisawa, Imura Ko, Akino Yoshihara, Ayumi Hasegawa, Shoki Abe, Takuya Yoshida, Raizo Uno, Peter Goessner

SINOPSIS

„Femeia nisipurilor” prezintă în cel mai mic detaliu povestea unui bărbat care, în urma unei călătorii într-un sat îndepărtat de pe coastă, se trezește rob. Păcălit să petreacă noaptea în casa dărăpănată a unei văduve încă tinere ce locuiește pe fundul unei gropi de nisip, bărbatul, profesor și entomolog amator, își dă seama de situația în care se află. Fiind practic întemnițat, după ce scara din frânghie pe care a coborât dispare, la început opune rezistență, dar curând își dă seama că nu are de ales decât să o ajute pe femeie în sarcina sisifică care-i mănâncă zilele, aceea de a îndepărta nisipul ce se acumulează continuu, amenințând să îngroape atât casa ei, cât și pe ale vecinilor.
Deși pare povestea tulburătoare a omului obișnuit ghinionist, piesa poate fi interpretată și ca parabolă. Nisipul infinit este elementul central al spectacolului „Femeia nisipurilor”. Imagini cu nisip curgător, la fel ca apa, amenință omenirea; nisipul se află permanent în mișcare. Oare ar trebui să încetăm să-i opunem rezistență și să ne lăsăm duși de mișcarea sa naturală?
„Ce poveste frumoasă”, a scris un critic după ce a văzut spectacolul la cunoscutul Teatru Za Suzunari din Tokyo. În prezent, publicul înțelege piesa în cheie contemporană, mai degrabă decât absurdă.

Reprezentații și bilete
23 AUGUST 17:30
Teatrul Gong - parter
2h 15min
Preț bilet: 60/40 RON
23 AUGUST 22:00
Teatrul Gong - parter
2h 15min
Preț bilet: 60/40 RON