Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

VERTÈBRE

Cie Michèle Noiret

SEZONUL BELGIAN

Regia, conceptul și coregrafia: Michèle Noiret
Muzica originală: Youssef Yancy, Todor Todoroff
Scenografia: Michèle Noiret
Light design: Xavier Lauwers
Tehnician sunet și lumini: Léonard Clarys
Manager producție și turneu: Claire Geyer
Comunicare și presă: Alexandra de Laminne
Administrare și coordonare: Cathy Zanté
O producție: Compagnie Michèle Noiret/Tandem asbl
Cu sprijinul: La Fédération Wallonie Bruxelles, Service Général de la Création Artistique - Service de la Danse, La Loterie Nationale și Wallonie-Bruxelles International (WBI)

Creat și jucat de: Sara Tan

SINOPSIS

Coregrafa Michèle Noiret își continuă activitatea de transmitere mai departe a propriilor opere cu un spectacol cheie din repertoriul său, „Vertèbre”, creat și pus în scenă în 1989.
„Am dorit ca acest transfer să aibă loc sub forma unui schimb. Împărtășind experiența și trăirile mele de cercetătoare, interpretă și coregrafă, transmit mai departe și o epocă, o poveste. Soloul reprezintă o formă în care invenția limbajului este foarte personală. Nu este vorba doar despre a descrie pur și simplu mișcări și a le transmite. Este esențială găsirea unei dinamici interne a tuturor proceselor puse în joc, găsirea originii stărilor corpului, a intențiilor. O muncă ce presupune în aceeași măsură și gesturi, și cuvinte. Îi transmit acest solo Sarei Tan, o tânără dansatoare cu o personalitate puternică și unică, delicată, curioasă, sensibilă și cu capacitate de reacție la fiecare detaliu. Astfel, s-a născut în mine dorința de a relua doar jumătate din solo și de a reinventa cea de-a doua jumătate împreună cu ea.” Michèle Noiret

Reprezentații și bilete
22 AUGUST 21:00
Teatrul Gong - parter
25min
Preț bilet: 60/40 RON