Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

#nofilter

Freiburger Schauspielschule

SEZONUL GERMAN

Text de: echipa #nofilter/ #nofilter team
Regia: Grete Linz
Concept și scenografie: Grete Linz
Sunet: Artur Grenz
Lumini: Lion Koch
Fotografii: Kim Runa Linz
Homepage: Grete Linz & Matthias Burger
Coproducători: Experimentalbühne im E-Werk

Distribuția: Alexandra Nesici, Maya Kenda, Jan Frederik Saure, Sujit Kuruvilla

SINOPSIS

„Laborator de actorie” bazat pe Metoda lui Lee Strasberg.
Cât de „reală” poate fi o interpretare? În ce măsură îmi pot folosi propria personalitate? Cât să arăt din propriile mele emoții? Cât de mari pot fi costurile identificării cu personajul? Cât este de exactă, de focalizată și totuși de liberă acumularea emoțională recurentă?
În cele zece situații emoționale din viața cotidiană surprinse în spectacol, actoria pură apare din improvizație, dar și din segmente compuse cu atenție. Sentimentele în evoluție provin din interiorul actorilor și se modifică în funcție de percepția partenerului de scenă. Acțiunea se citește printre rânduri. Exploziile și momentele de tăcere sunt pe aceeași linie. Gândurile provin din asocieri făcute la prezent. Forța călăuzitoare este intenția, iar accentul cade pe partener. Oricât de paradoxal ar părea: îndrumare absolută prin eliberare totală. „Momentele” din spectacol au fost create prin exerciții de colaborare și improvizație, pe un fundal sonor alcătuit din ritmuri minimaliste și rap.
Vă prezentăm o „operație pe cord deschis” care ne-a fascinat și pe care ne dorim să o împărtășim cu toți cei interesați să înțeleagă procesul interpretării.

Reprezentații și bilete
27 AUGUST 23:00
Cavas ULBS
1h 10min
Preț bilet: GRATUIT