Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE

Teatrul de Stat Constanța

SEZONUL ROMÂNESC


De: Edna Mazya
Regia: Diana Mititelu
Traducerea în limba română: Ada - Maria Ichim
Scenografia: Răzvan Bordoș
Lighting-design: Cristian Niculescu & Alexandru Bibere
Traducerea în limba română: Petru Stoica

Distribuția: DVORI (14 ani) Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu; ASAF ( 17 ani ) Andrei Bibire; GIDI (17 ani) Cătălin Bucur; SELA (17 ani) Theodor Șoptelea; ȘMULICK (17 ani) Ștefan Mihai

SINOPSIS

Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. „Jocuri în curtea din spate” este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe!
Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

Reprezentații și bilete
23 AUGUST 16:00
Teatrul Gong - etaj
1h 15min
Preț bilet: 60/40 RON
23 AUGUST 20:00
Teatrul Gong - etaj
1h 15min
Preț bilet: 60/40 RON