@Dragostespace
E un spațiu de 5 m² într-o cameră decomandată cu trei pereți și vitrină la stradă, pe Andrei Șaguna nr 5, în centrul orașului Sibiu, închiriată de artistul Pintea Dan-Raul pentru a-și deschide propriul magazin de artă și produse cu Dragoste, desfășurate în jurul unui neon roșu ce radiază Dragoste, simbolul pasiunii lui pentru artă.
Dragosteartă
S-a născut în 1981 la Sibiu, a absolvit Artele Plastice și Masterul la Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca, iar după debutul din circuitul contemporan de artă în 2007 la prima ediție de Noaptea Albă a Galeriilor, și-a dat demisia de la locul de muncă ca să trăiască din ce iubește să facă, adică artă.
Dragostebrand
În 2011 a înțeles că Dragostea este cea mai importantă în munca lui și a scris prima oară Dragoste pe un tricou roșu second, pe care l-a înregistrat la Osim după ce Skizzo Skillz a încercat să-l copieze. Astfel dintr-un manifest underground s-a transformat în brandul Dragoste, care a fost lansat oficial în expoziția Common Nostalgia, curatoriată de Eugen Rădescu la Pavilion, 2014.
Dragostea
În 2017 a câștigat Acceleratorul de Proiecte Zain Design din Cluj Napoca și o finanțare de 500 de euro, bani pe care i-a investit în tricouri să facă cunoscut brandul Dragoste la scară largă, printr-un performance care să arate cât de greu se câștigă din artă. Într-o lună avea să apară la România Te Iubesc și acolo Dragoste a devenit o Dragostea.
Dragostore
În 2020, de Valentine's Day, a tras curent de la vecini și a aprins neonul cu Dragoste în sțațiul închiriat de pe Andrei Șaguna care a prins viață iar de atunci trăiește din artă, adică din Dragoste.
Dragostand
În 2023 a participat pentru prima oară la un târg internațional de artă, MoBu, unde a avut stand-ul cu Dragoste, which stands for Love.
Și a doua oară la PAV, dar de data aceasta fără neonul roșu, inima galeriei care a fost vândută la MoBu ca să plătească chiria pentru încă un an. Miracolul continuă.
Pintea Dan-Raul este un creator de artă cu backround divers în industria tiparului, care și-a creat un spațiu în afara tiparelor, Dragoste Space, în care să exploreze patern-urile universului său prin transpunerea în diferite proiecte ce tratează descifrarea unor cuvinte, numere, curcubee, semne, obiecte căzute, vândute, găsite care au o semnificație abstractă a unui rol în destinul lui. Pentru ca acest lucru să se întâmple și-a început journey-ul în artă studiind Grafica la Facultatea de Arte Plastice a Universitatății de Artă și Design din Cluj Napoca, tehnici de tipar care i-au oferit o bază puternică în mecanismele de creare a artei sale. Acest lucru se reflectă cel mai bine în imprimarea sau transpunerea ideilor și imaginilor pe diverse materiale precum tipărirea logo-ului Dragoste pe hârtii, plase, body-uri tricouri, bluze, hanorace pe care le vinde pentru a trăi din artă. Dar ca să ajungă unde a vrut a început prin a-și vinde lucrurile personale printre care și cărțile de artă din care a fost sfătuit să învețe ce înseamnă arta, care nu s-a dovedit a fi așa. I-a dat însă altă însemnătate hermeneutică de care se folosește pentru a-și transmite mesajele, cât mai universal valabil posibil.
Neavând posibilități materiale ca artist emergent a străbătut încet calea către devenire, vânzând fier vechi, reciclând materiale ce ulterior s-au dovedit suportul necesar pentru a progresa în artă și în viață. Așa a descoperit și cum se face hârtia manuală pe care o utilizează ca resursă nelimitată în grafică și proiectele sale, cum ar fi de exemplu împachetarea tricourilor pentru livrările pe Glovo.
Acum e în momentul implementării funcționalității și sustenabilității în artă, care e o gaură neagră, (în materie de bani) căci trăim vremuri și mai grele provocate de inflație, schimbări climatice și război. Dar în același timp e și vremea de a promova și mai mult Dragoste.
INTRAREA ESTE GRATUITĂ ȘI SE FACE PE BAZĂ DE REZERVARE DE MARȚI PÂNĂ SÂMBĂTĂ, ÎN INTERVALUL ORAR 11:00 - 18:00, ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE, LA NR. DE TEL. 0728 205 248.