Ateliere
Dezvoltarea vocii pentru actori și cântăreți
Elizabeth Stepkowski Tarhan
Canada

Participanții la acest atelier vor învăța o serie de exerciții vocale, ce pot fi utilizate pentru îmbunătățirea tuturor laturilor producției vocale: respirație, rezonanță, agilitate, culoare. Începem prin identificarea aliniamentului și tensiunii musculare corecte. Apoi, învățăm să ne controlăm respirația mai bine și stabilim legătura între respirație, sunet și volum. Ne mărim rezonanța și gama vocală și ne formăm un spectru vocal mai larg, acoperind diverse feluri de cântece și personaje. Abordăm și diferite tonuri și învățăm să trecem prin passaggio sau pauze vocale. Ne întărim portamentul și agilitatea prin exerciții de staccato, legato și coloratură. În același timp, lucrăm la ascultare și ne formăm urechea prin exerciții de grup, explorăm armonii, contrapuncte și linii melodice circulare, apelând inclusiv la improvizație. Participanții vor veni echipați pentru exerciții realizate la sol și cu un scurt cântec și/sau monolog pe care vor lucra în timpul atelierului.

Elizabeth Stepkowski Tarhan este o artistă de teatru canadiană care trăiește în Calgary/Mohkinstsis. Este regizoare, actriță premiată, cântăreață și educatoare. A regizat pentru Calgary Opera, The Shakespeare Company, Seadreamer, Urban Stories/Drama on a Dime, Destiny Theatre, Soulocentric Festival, Storybook Theatre și Stage West, precum și pentru lucrări noi la Banff Centre for Arts and Creativity. Elizabeth este instructor de teatru muzical la Rosebud School of the Arts, conducător de ateliere și antrenează artiști de teatru și cântăreți profesioniști. Elizabeth a apărut pe scenele din Canada, precum și în SUA, Mexic și Scoția. În calitate de scriitoare, are mai multe lucrări în curs de dezvoltare. "Clotho; Camille Claudel", o operă bazată pe viața sculptoriței, o adaptare a operei lui Garcia Lorca "The House of Bernarda Alba", care combină textul poetic cu cântecul și mișcarea inspirate de flamenco, și o operă pentru copii cu circ. Cel mai recent, Elizabeth a jucat rolul Prințesei Dragomiroff în 'Murder on the Orient Express' Vertigo Theatre și a regizat 'Ripcord' pentru Guild Hall din Whitehorse.


Eveniment prezentat în limba engleză
Eveniment nerecomandat celor sub 16 ani

INTRAREA ESTE GRATUITĂ ȘI SE FACE PE BAZĂ DE ÎNSCRIERE ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE. ÎNSCRIERILE SE POT FACE PÂNĂ ÎN DATA DE 20 IUNIE 2023 LA ADRESA constantin.gajim@ulbsibiu.ro

Reprezentații și Acces