Ateliere / Dans
Dans Modern - Tehnica Cunningham
Moran Dekel, The Jerusalem Academy of Music and Dance, Israel

Israel

Tehnica Cunningham a fost creată cu scopul de a cristaliza forța și flexibilitatea trupului (coloană vertebrală, picioare) și a minții.
 Picioarele sunt astfel antrenate prin elemente din baletul clasic, în timp ce pentru trunchi apelăm la activități „moderne”.
 La începutul atelierului, ne poziționăm în centrul sălii, unde executăm exerciții pentru trunchi. Apoi, urmează exerciții pentru picioare, în stilul formării de balet clasic, dar fără a utiliza bara, și incluzând trunchiul. Astfel, lucrăm trunchiul și picioarele fie în coordonare, fie disociat. Nivelul de dificultate al atelierului crește treptat, pe măsură ce adăugăm o serie de combinații de mișcări de deplasare în spațiul sălii, inclusiv sărituri și salturi.
 Atelierul pune accent pe distanțarea membrelor și a coloanei de linia mediană a corpului, cu menținerea echilibrului; executarea unor mișcări rapide de trecere a greutății de pe un picior pe altul, precum și a unor schimbări de direcție înainte și pe înălțime, cu tempo și ritm variat, inclusiv tranziții agile fără efort.

Moran Dekel s-a născut și a crescut în Tel Aviv, Israel. Moran este un fost dansator profesionist. A absolvit Școala Merce Cunningham din New York (distinsă cu o bursă de dansator excepțional) și deține un masterat în Dans, la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim, specializat în explorarea Dansului în Științe Anatomice Aplicate - Kinesiologie.
În prezent, Moran este un conferențiar care predă Tehnica Cunningham și metodologia pentru
instruirea dansului modern, precum și kinesiologia dansului, la Academia de Muzică din Ierusalim, și Dans, la Colegiul Orot Israel și la Colegiul Seminar HaKibbutizim.
În plus față de activitatea sa în instituțiile de învățământ superior din Israel, ea antrenează dansatori aspiranți la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim, dezvoltând și promovând excelența în rândul viitoarei generații de dansatori israelieni. Moran este conferențiar invitat la cursuri de dans academic instituții academice de dans din întreaga lume și oferă sprijin pentru formarea echipelor de instruire în domeniul dansului. În 2020, Moran a fost onorată ca fiind unul dintre cei mai inspirați zece lectori din învățământul superior din Israel de către Asociația Națională a Studenților.


Eveniment prezentat în limba engleză
Eveniment nerecomandat celor sub 16 ani

INTRAREA ESTE GRATUITĂ ȘI SE FACE PE BAZĂ DE ÎNSCRIERE ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE. ÎNSCRIERILE SE POT FACE PÂNĂ ÎN DATA DE 20 IUNIE 2023 LA ADRESA constantin.gajim@ulbsibiu.ro

Reprezentații și Acces

23 Iunie, 10:00

CJPCT "Cindrelul - Junii" SIBIU   
2h

24 Iunie, 10:00

CJPCT "Cindrelul - Junii" SIBIU   
2h

25 Iunie, 10:00

CJPCT "Cindrelul - Junii" SIBIU   
2h