Spectacole / Teatru
Romeo și Julieta (Online)
De: William Shakespeare
Regia: Andriy Zholdak
Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu
România
Sezonul românesc, sibian și francofon

Regia: Andriy Zholdak
După: W. Shakespeare
Co-scenografie, muzica, lumini, video, scenariu: Andriy Zholdak
Scenografie: Daniel Zholdak
Costume: Yan Zholdak
Asistent regie, traducător: Valeriu Andriuță
Sufleur, asistent regie: Corina Predescu
Manager proiect: Claudia Maior
Coordonator marketing: Luminița Bîrsan
Asistent proiect: Violeta Buduleci
Asistent scenografie: Ștefania Dogariu
Distribuție: Crina Dumitrașcu, Radu Costea, Iustinian Turcu, Andrei Gîlcescu, Gabriela Pîrlițeanu, Ioana Cosma, Horia Fedorca, Alexandru Malaicu, Ștefan Tunsoiu, Antonia Dobocan, Ada Bicfalvi, Emilia Ivan , Gabriel Muncuș, Mihai Mocanu, Ana Toda, Andrada Oltean


„Romeo și Julieta” este un spectacol creat în cadrul proiectului european „LIBERTY”, finanțat prin Programul Europa Creativă. TNRS este partener „LIBERTY” alături de ArtReach, altonale GmbH, Explora - il Museo dei Bambini di Roma, CESIE, Aalborg Karneval, Center E8, for promoting lifestyles, CNC DANSE - nathalie cornille, Pionirski dom - Center za kulturo mladih, Den Selvejende Institution Swinging Europe, TRAFO Contemporary Art House și European Educational Exchanges – Youth for Understanding.

„Romeo și Julieta”, semnat de regizorul ucrainean Andriy Zholdak, este un elogiu adus frumuseții și o coborâre în tenebrele pasiunii absolute. Readaptare modernă a textului shakespearian spectacolul bine-cunoscutului „copil teribil” al teatrului european este o experiență poetică despre abisurile sufletului tânăr și despre forța sa de a-și găsi salvarea prin iubire. Pe acest fundal de emoții copleșitoare, se distinge cuplul central care iubește până la moarte, tot așa cum moare pentru a iubi. Cu intensitate, cu încăpățânare și cu speranța pe care numai tinerețea și inocența o pot cuceri.
Aducându-i în prim-plan pe studenții Departamentului de Artă Teatrală, spectacolul este o celebrare a tinereții care ne face părtași la puterea regeneratoare a teatrului într-un prezent paralizat de teamă.

Spectacolul conține limbaj licențios și scene de nuditate
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză
Spectacol nerecomandat celor sub 14 ani
Durata: 2h 20min
Data premierei: 25.09.2022
Titlul original: Romeo și Julieta

Reprezentații și Acces

26 Iunie, 16:00

Online   
24h