Spectacole / Teatru
Căsătoria cu de-a sila
Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale 
Moldova
Sezonul moldovenesc

Regia: Alexandru GRECU
Text:
J.B.P. Moliere
Distribuția: Sganarelle: Gheorghe Gușan; Dorimena: Alexandrina Grecu; Gèronimo: Roman Malai; Gelozia: Olga Anghelici; Bănuiala: Natalia Caraman; Tristeţea: Ira Cazac; Țiganii/Nadejda Crîlova, Stanislav Semionov, Nicolae Racoviță; Lycaste: Daniel Ciobanu; Alicantor: Alexandru Crîlov; Alcidas: Eugeniu Matcovschi; Profesorul de dans: Constantin GhilețchI; Un lacheu/Artiom Oleacu


„Căsătoria cu de-a sila”, una din comediile de referință ale lui Molière, ni-l prezintă pe celebrul personaj Sganarelle într-o situație pe cât de dificilă, pe atât de ridicolă. Un bărbat deja în vârstă o urmărește pe o domnișoară foarte frumoasă dar... vânturatică, dorind să se căsătorească cu ea. Sganarelle e bogat, pe când ea, Dorimena, provine dintr-o familie săracă. O, cât de greu îi este inveteratului burlac să se despartă de libertatea sa comodă! Cât de mult se teme, ezită, nefericitul, să facă acest „pas spre fericirea sa”?

Un spectacol dinamic și modern în care dansul, muzica și pofta de viață aduc un elogiu poate celui mai mare autor de comedii din toate timpurile: Molière.


Spectacol prezentat în limba franceză, cu traducere în limbile română și engleză
Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani
Durata: 1h (
cu o pauză)
Data premierei: 09.10.2022
Titlul original: Căsătorie cu de-a sila

Reprezentații și Acces

26 Iunie, 17:00

Filarmonica de Stat Sibiu   
1h
| Cu o pauză