Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu24 iunie – 3 iulie 2022 | ediția a 29-a

01-12-2021

Luna decembrie este dedicată stelarului Phillipe Genty

Păpușar francez. Format inițial ca designer grafic, Philippe Genty și-a început cariera cu o călătorie în timpul căreia a descoperit păpușăriile în întreaga lume. Filmul său, Le Tour du monde des marionnettes (Păpuși în jurul lumii), a primit premiul pentru originalitate la Festivalul de la București din 1965. Începând din 1980, creațiile sale obișnuite pentru Teatrul de la Ville (Paris), urmate de turnee mondiale de mare succes (Le Monde de la marionnette de Philippe Genty, o emisiune de televiziune de Jim Henson, 1985), a adus o nouă dimensiune producției sale artistice. În Rond comme un cube (1980), Désirs parades (1986) și Dérives (1989), mișcările materialelor și formelor au creat iluzii fantastice în timpul spectacolelor în care elementele teatrale aveau o mare flexibilitate.

Genty a continuat să se scufunde în lumi fantastice cu Ne m'oublie pas (1992), Voyageur immobile (1995), Passagers clandestins (1996), până la crearea lui Dédale în curtea principală a Palais des Papes la Festivalul de la Avignon din 1997. Philippe Genty folosește rar text în producțiile sale, confirmând înclinația sa pentru călătorii în psihoze individuale și în subconștient.
Vă invităm să descoperiți mai multe detalii despre galeria impresionantă de personalități care fac parte din Aleea Celebrităților. Difuzările sunt parte din noua serie de evenimente digitale speciale semnate FITS, prin care aniversăm artiștii unici, premiați pe Aleea Celebrităților.
Ilustrațiile stelarilor au fost realizate de Anca Prisacariu.
#aleeacelebritatilor #aniversamstelariiFITS #stelariiFITS