Gânduri la final de an

2022 a ajuns la final! Rememorăm cele mai frumoase momente ale anului și vă mulțumim pentru că ați fost alături de noi într-un număr atât de mare la spectacolele din săli și pe Scena Digitală!

Vă dăm întâlnire la ediția aniversară 30 FITS, din 2023.
Relansăm cu această ocazie newsletterul FITS&TNRS și vă invităm să aflați noutățile pe care le-am pregătit.

A 29-a ediție FITS ne-a provocat să găsim Frumusețe în tot ceea ce oferă Sibiul pe parcursul celor 10 zile de Festival. Au fost alături de noi dansatori desăvârșiți, actori de renume mondial, regizori aplaudați pe toate scenele mari ale lumii, scriitori, artiști plastici, muzicieni și multe alte personalități de cultură care au bucurat cel mai important oaspete prezent: publicul.
Zeci de mii de oameni au umplut în fiecare zi piețele, sălile de spectacole și străzile pentru sutele de evenimente programate, la care au contribuit cei 3500 de participanți din 75 de țări.

Alte sute de mii de oameni au urmărit online desfășurarea FITS 2022.
Peste 100.000 de vizitatori din 117 țări au intrat pe site-ul sibfest.ro în perioada Festivalului.
Lor li se adaugă cei 840.000 de utilizatori de Facebook și 50.000 de utilizatori de Instagram la care au ajuns informațiile postate pe pagina FITS între 24 iunie și 3 iulie.
2022 a însemnat și un nou pas făcut de FITS pe canalele social media prin lansarea contului de TikTok.
Am încheiat un parteneriat cu TikTok pentru o premieră internațională: am transmis 5 spectacole, printre care și primul spectacol de teatru difuzat prin live-streaming pe TikTok.
Acest parteneriat s-a bucurat de un mare succes, cele 5 spectacole având peste 140.000 de vizualizări.
În total, cele trei hashtaguri folosite, #magiaFITS, #FITS2022 și #gasesteFrumusete au adunat peste 6 milioane de afișări.

Venim astăzi cu un cadou pentru public: lansăm FITS Podcasts, un nou canal media pe care vom publica o serie de materiale audio de arhivă. Pregătim și conținut nou, care vă va aduce mai aproape de ceea ce se întâmplă în spatele scenelor pe care se desfășoară FITS.

Primele materiale disponibile pe FITS Podcasts sunt înregistrările FITS Talks 2022 pe care vă invităm să le descoperiți în format audio.

Seria FITS Podcasts poate fi ascultată pe Spotify, Anchor FM și, în curând, pe toate aplicațiile importante de podcasting.

Miracol! Minune! Wonder!

Miracol / Wonder este tema ediției aniversare FITS, una care ne va duce într-o călătorie de neuitat prin lumea artelor spectacolului, în perioada 23 iunie și 2 iulie 2023, pentru ediția aniversară de 30 de ani a FITS.

Până atunci ne puteți urmări pe pagina de Facebook FITS, pe site-ul oficial, pe contul de TikTok și pe canalul de Youtube FITS.

Totul este posibil grație echipei Teatrului Național Radu Stanca, care pregătește sutele de evenimente comprimate în doar 10 zile de spectacole, conferințe, concerte și toate celelalte evenimente FITS.
Însă echipa TNRS oferă publicului sibian pe tot parcursul anului motive de bucurie prin spectacolele din repertoriu.
TNRS a prezentat publicului anul acesta 11 premiere și 165 de reprezentații teatrale, de care s-au bucurat zeci de mii de spectatori.
La finalul lui 2022, TNRS are 112 spectacole active în repertoriu și 54 de spectacole înregistrate pentru platforma online, Scena Digitală.
Desigur, recordul în materie de reprezentații și spectatori este deținut de spectacolul-fenomen ”Faust” în regia lui Silviu Purcărete. Cei care nu l-au văzut încă sau își doresc să îl revadă pot reveni în 2023, când spectacolul va fi programat din nou la Fabrica de Cultură.
În octombrie, echipa TNRS a fost prezentă în Japonia, la Festivalul de la Tokyo, cu spectacolul ”Povestea prințesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete, care a avut trei reprezentații pe scena de la Tokyo Metropolitan Theatre și a primit îndelungi ovații.

TNRS a participat anul acesta la mai multe festivaluri de prestigiu, dintre care amintim Festivalul International Shakespeare, Stagiunea Estivala a Artelor Spectacolului, Reuniunea Teatrelor Naționale din Chișinău, Festivalul Național de Teatru, Festivalul de Teatru Clasic din Arad, Festivalul Interetnic de Teatru – și a avut turnee în țară și în străinătate.
La asta se adaugă o serie de alte proiecte dedicate tinerilor și comunității.

Mulțumim tuturor partenerilor, autorităților, colaboratorilor, sponsorilor, jurnaliștilor, colegi și prieteni ai FITS, ai Bursei de Spectacole și ai TNRS.
O mulțumire specială merge către cel fără de care nimic dintre toate acestea nu s-ar fi întâmplat: publicul din toată lumea care alege spectacolele FITS și TNRS în sălile de spectacole, online, în biserici sau pe străzile din Sibiu.
Vă mulțumim pentru un 2022 încărcat de emoție și ne revedem cu bucurie în 2023!