Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu20 - 29 August 2021 | ediția a 28-a

Bursa de Spectacole de la Sibiu

Descoperă și înscrie-te

Bursa de Spectacole de la Sibiu este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). Aceasta a fost creată din nevoia festivalului de a acorda șanse tuturor artiștilor, operatorilor culturali, instituțiilor de spectacole sau rețelelor culturale să întâlnească producători importanți din întreaga lume. Prin evenimentele sale, Bursa oferă participanților contextul ideal de a-și promova proiectele artistice și de a stabili parteneriate în domeniul artelor spectacolului.

Evoluția Bursei de Spectacole a fost spectaculoasă încă de la prima ediție organizată în 1997, devenind o importantă rețea culturală care mijlocește legătura dintre festivaluri și artiști, companii independente sau instituții de stat din domeniul artelor spectacolului. Anual, participanți din întreaga lume, reprezentând diverse organizații culturale (agenții de impresariat artistic, ONG-uri, instituții de stat, companii independente etc.), se întâlnesc la Sibiu pentru a stabili conexiuni și a realiza proiecte împreună.

În 2020, în contextul restricțiilor impuse la nivel global, Bursa de Spectacole de la Sibiu s-a desfășurat exclusiv online. Formatul a fost îmbrățișat cu succes de participanți.

În 2021, Bursa de Spectacole se va desfășura în perioada 23-26 august în format hibrid, astfel încât atât participanții prezenți în Sibiu, cât și cei care nu vor putea călători, să poată dialoga și construi împreună, prin soluții digitale. Creăm așadar o punte între dimensiunea fizică și online, un loc de întâlnire și discuție, disponibil tuturor celor care activează în domeniul artelor spectacolului.

Cine poate participa?

Participanții la Bursa de Spectacole de la Sibiu se vor înscrie în una dintre categoriile de mai jos:

 1. Artist/Companie
  Artist independent, companie de teatru care produce spectacole sau alte tipuri de produse culturale: teatru, dans, muzică, circ, artă stradală, artă vizuală, artă digitală, film, artă multidisciplinară etc.

 2. Producător/Agent/Promotor
  Profesionist care reprezintă artiști și companii artistice; produce și promovează spectacole sau alte tipuri de produse culturale.

 3. Director/Programator/Reprezentant
  Profesionist care, într-un cadru organizat și oficial, găzduiește și/sau organizează spectacole și evenimente artistice: festival, spațiu, networking & showcase event, centru/institut cultural, casă de producție, ONG, Capitală Europeană a Culturii, universitate/școală etc.

Participarea la Bursa de spectacole 2021 se face exclusiv pe baza completării formularului de înscriere, până la 26 iulie 2021, alegând unul din pachetele de bază puse la dispoziție, cu eventuala completare de pachete extra.

Echipa

Eliza Ceprăzaru - Coordonator - eliza.ceprazaru@sibiuartsmarket.ro
Denisa Mureșan - Relații cu participanții - office@sibiuartsmarket.ro


Pachete și tarife:

 • Pachet Participare: 250 RON
 • Taxă delegat extra: 125 RON

Pachetul Participare este valabil pentru participarea în toate formatele ediției 2021 a Bursei de Spectacole de la Sibiu (fizic, hibrid și online) și include:
• Accesul unui singur (1) artist/producător/agent sau a unui singur (1) delegat din partea unei organizații/instituții la evenimentele Bursei de Spectacole de la Sibiu – în format fizic și/sau transmise online [x];
• Apariție în catalogul Bursei de Spectacole de la Sibiu, format digital și print;
• Posibilitatea de a susține o prezentare de trei minute în fața publicului profesionist – în format fizic și/sau online;
• Posibilitatea participării la întâlnirile Speed Networking – în format fizic și/sau online;
• Un bilet/zi la spectacolele prezentate fizic în cadrul FITS sau 2 bilete/zi la spectacolele transmise online, pe perioada Bursei de Spectacole de la Sibiu;
• Acces la baza de date cu detaliile de contact ale participanților;
• Promovare pe website/rețelele de socializare ale Bursei;
• Acces zilnic la clubul Festivalului (valabil doar pentru participanții prezenți în Sibiu pe durata evenimentului).
[x]În cazul participării a mai mult de un singur delegat, se percepe o taxă suplimentară.